Što je liječenje moždanog moždanog udara?

Moždani udar koji utječe na mozak mozga osobito je važan jer ovo područje mozga kontrolira takve vitalne tjelesne funkcije kao disanje i sposobnost srca da pobije. Liječenje moždanog udara zahtijeva hitnu medicinsku njegu, jer ovo stanje može biti kobno, osobito bez neposredne liječničke pomoći. Potporna skrb može biti potrebna u bolnici za održavanje organa poput srca i pluća koji rade. Lijekovi se mogu propisati, a ovisno o težini oštećenja mozga mozga, može biti potrebna fizikalna terapija ili druga trajna njega.

Moždani udar moždanog udara može uzrokovati različite simptome, u rasponu od poteškoća kreće se normalno do paralize ili koma. U nekim slučajevima, srce može prestati udarati ispravno, ili disanje može postati teško ili nemoguće. Svaki put kada se sumnja na moždani udar mozga mozga, nužno je hitna medicinska njega. Hitnu pomoć trebalo bi nazvati ako je to moguće jer je potrebna pomoćna njega kao što je terapija kisikom prije no što pacijent stigne u bolnicu.

Jednom u bolnici, mala cijev poznata kao IV se obično umetne u venu, tako da se svi potrebni lijekovi mogu isporučiti izravno u krvotok. Tekućine se mogu uvesti i kroz ovaj IV kako bi pacijent bio hidratiziran. Terapija kisikom se općenito koristi kako bi se osiguralo pravilan protok kisika u mozgu, iako je u nekim slučajevima potrebna dodatna pomoć za disanje.

Razine krvnog tlaka često su visoke nakon moždanog udara, tako da liječenje mozga moždanog udara često uključuje uporabu lijekova za snižavanje krvnog tlaka. Ako se krvni tlak spušta prebrzo, mogu se razviti i drugi zdravstveni problemi. Zbog toga se razina krvnog tlaka pažljivo prati tijekom liječenja.

Nakon pacijenta izvan načina krizanja, medicinski testovi poput rendgenskih zraka i CT skeniranja mogu se koristiti za određivanje opsega oštećenja mozga. Potom se mogu koristiti dodatni lijekovi u pokušaju sprječavanja dodatnih poteza mozga. Pacijentu se obično savjetuje da se suzdrže od pušenja i da poboljšava prehranu i vježbe.

Mnogi pacijenti koji pate od moždanog moždanog udara idu dalje da bi na kraju potpuni oporavak. Drugi možda trebaju privremenu ili stalnu potporu. Neki pacijenti koji su imali mozak moždane moždane moždine mogu imati koristi od fizikalne terapije, dok se drugi nikada ne bi probudili iz komete. Svaki moždani udar je drukčiji, a liječnički tim u bolnici preporučit će liječenje prije no što se pacijent otpusti da napusti bolnicu.