Što je tretman za usne bradavice?

Neke prekomjerne i prirodne bradavice mogu se koristiti za uklanjanje bradavica na usnama. Zbog osjetljive prirode kože lica, međutim, liječenje usana bradavica obično jamči pomoć liječnika. Dermatolog će ponekad propisati lokalnu mast za ove bradavice. Zamrzavanje ili paljenje bradavica može se koristiti za uklanjanje nekih bradavica, a kirurško odstranjivanje može biti potrebno za tvrdokorne bradavice.

Bradavice su tipično uzrokovane virusom poznatim kao ljudski papiloma virus (HPV). Iako ne postoji lijek za ovaj virus, zamorne bradavice mogu se ukloniti. Nekoliko se prekomjerno liječenje bradavica može kupiti za obične bradavice, ali pojedinci moraju koristiti oprez prilikom pokušaja da se riješe usana bradavica.

Pojedinci nikada ne bi trebali primijeniti sredstvo za uklanjanje bradavica na lice ili usne, osim ako nije posebno formulirano za ta područja. Remonti za bradavice namijenjeni upotrebi na drugim dijelovima tijela mogu iritirati osjetljivo lišće usana. Prilikom uklanjanja bradavica iz usana s pomastom bez recepta pacijenti trebaju koristiti proizvode koji su posebno označeni kao sigurni za upotrebu na licu i usnama.

Mnogi prirodni lijekovi za bradavicu također se mogu koristiti za uklanjanje usana bradavica. Na primjer, jabukovački ocat trljao na bradavicu, ponekad će uzrokovati nestajanje. Međutim, to će obično potrajati neko vrijeme, a obično su potrebne i više aplikacija.

Putovanje dermatologu obično je neophodno kako bi se dobili osloboditi od usana bradavica. On može propisati mast ili losion. Mnoge masti za listove sadrže salicilnu kiselinu koja polako razgrađuje bradavicu.

Krioterapija je jedna od uobičajenih metoda liječenja za uklanjanje usana bradavica. Tijekom ovog postupka, liječnik pažljivo primjenjuje malu količinu tekućeg dušika. Ova tekućina je oko -320 stupnjeva F (-196 stupnjeva C), a kada se primjenjuje na bradavicu, ispod nje dolazi do blistera. Na kraju, blister i bradavica padaju.

Osim što su zamrznute, bradavice se mogu ukloniti tako da ih spaljuju. Elektrokirurgiju, na primjer, je postupak u kojem se bradavica tkiva spaljuje električnom strujom. Ponekad se bradavica može pustiti na nju, ali drugo, liječnik ga može ukloniti krvlju.

Tradicionalna kirurgija se također može izvesti i za uklanjanje usana bradavica, ali to je nešto rijetko. Laserska kirurgija postaje popularna obrada bradavica usana i lica, ali je obično skuplja od drugih metoda. Tijekom ovog postupka, snažno snop intenzivne svjetlosti koristi se za uništavanje tkiva bradavice.